MITT 2018

 
Beskriv året med tre ord
Värmebölja
Intensivt
Jobbigt

Bästa köpet?
Löpbandet. Huset. Troligtvis inte längdskidorna som jag köpte helt nya och använde 1 gång. De användes på en skid-stafett där jag tog hem sistaplatsen av alla medverkande, hehe. 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2018?
Soundtracket till A star is Born. "King of my castle", Alla låtar med Shirin. & såklart "Little finger little finger where are you" och "liten tomte tittar ut" och alla miljoner barnlåtar som jämt spelas och sjungs här hemma. 

Vem har du umgåtts med mest?
Närmaste familjen, Annelie, Linnea. Mammakompisarna och alla barn. & mina föräldrar och svärföräldrar  ♥

Har du blivit bättre på något?
Jag har nog blivit mer händig. Detta tack vare all renovering. Men jag har fortfarande tummen mitt i handen tyvärr. Sedan är jag ännu bättre på att multitaska, det behövs som tvåbarnsmamma hehe. Jag kan liksom amma ett barn, äta själv och torka snor på det andra barnet samtidigt ;)

Vad var dåligt/jobbigt med året?
Himlen fick en fin hund, älskade Link ♥ De 3 gånger vi drabbades av magsjuka. De första 13 veckorna av graviditeten då jag kräktes dagligen. Ellians förkylningsastma som tog oss till akuten 2 gånger. Min allergichock som kastade omkull vardagen för ett par dygn. Även alla 211tusen timmar jag spenderat med att städa byggdam och skräp efter renovering. 

Lärde du känna några nya människor?
Ja! Vi lärde känna Jessica & Henke och ännu ett par med barn som bor nära oss. 

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Reste utomlands med barn. I maj var vi på Mallorca med min familj. Blev mamma till en tjej (näheee). 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att vi blev gravida och sedan att vi födde en frisk och helt fantastisk tjej. Första sparken av Tilly i magen. Att få se Ellian springa i vattenspelet i Bryggarbacken. Att jag kunde springa nästan hela sommaren trots graviditeten. Resan till Spanien med familjen. När Ellian kiknade av skratt när han fick åka karusell för första gången. Första mötet mellan syskonen Björk ♥♥ När vi var i Jokkmokk i mars och vi fick mata renarna. Då vi skrev på papprena för vårt drömhus. Sommardagarna i Byske. Alla dagar vi spenderade på stranden. När Ellian sa "Jag älskar dig mamma" för första gången. När Ellian lyckades bli blöjfri.

Bästa ljudboksupplevelse?
Blå längtan, Det hänger en ängel i ensam i skogen, Sektens barn, Falco, Sophies Historia, Domaren, En helt vanlig familj. 

 

Största framgång på det privata planet?
Att jag lyckades jobba bort min extrema förlossningsrädsla och ge mig på en förlossning till. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag är väldigt nöjd med året 2018, men om jag tänker efter skulle jag nog inte mått sämre av att lämna hemmet lite mer. Kanske lämnat bort Ellian och åkt på weekend? Hotellövernattning? Middag ute osv. Önskar att jag hade dejtat Alexander mer än vad vi gjorde. Men vi prioriterade renovering och barn. 


Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag ska vara närvarande och jag ska försöka minska på skärmtiden. Jag ska försöka att verkligen njuta av alla dagarna, även de "tråkiga" eller jobbiga. Försöka minska på stressen över hemmet. Jag ska bli bättre på att hitta på nya och roliga saker, både med och utan barnen. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Utan tvekan gick nästan alla pengarna till renoveringen på ett eller annat sätt. 
Publicerat i ALLMÄNT