AURORASAMTAL

 
Igår hade jag ett första aurorasamtal på sjukhuset. En barnmorska jag direkt kände förtroende för och som fick mig att känna mig trygg. Vi började med att skatta min rädsla inför denna förlossning på en skala 1-10 och jag satte en 8. En hög siffra. Vi gick igenom min förra journal och det var..så himla himla jobbigt. Den mentala tröttheten jag kände efter detta möte var skrämmande. Det är så många saker med min förra förlossning som jag försökt gömma undan i ett mörkt rum. Som jag nu tog fram i ljuset igen. Så många känslor. Så många tankar, funderingar. Hjärtklappning och panikkänslor. Vi pratade ut, hon förklarade, jag grät en skvätt, hon tröstade och lugnade. Hon kan inte lova mig en bra förlossning men hon lyckades ändå lugna mig. 
 
Vi kommer fortsätta träffas och tillsammans skriva ett förlossningsbrev. Jag har med andra ord bestämt mig för att försöka mig på en vanlig förlossning. Ta revansch. Jag har dock mycket jobb framför mig med att mota bort min rädsla. Att inte låta min rädsla för hur det blev förra gången stå ivägen för hur det kan bli denna gång. 
 
Som hon sa. "Du fick verkligen gå igenom ALLT som i princip är möjligt under en förlossning - och att det skulle hända dig en gång till är omöjligt! Det ska vi se till". Håll era tummar nu folket. 
#1 / / Lisa:

❤️❤️

Svar: <3
Veronica Nordlund