EN TISDAG

 
morgonens kopp ♥♥
 
Men hallådär tisdag den sista januari 2017! Denna dag har hittills bestått av lite pyssel här hemma. Börjar bli less på vårt hus nu. Det finns så mycket jag vill ändra på och det mesta går inte. Går just nu mest runt hemma och stör mig på allt möjligt. Väggar jag vill slå ut, rum jag vill göra om, badrum jag vill renovera, bord jag vill byta ut med mera, med mera...Det är så svårmöblerat och trångt! Så nu försöker jag att sminka grisen lite så förhoppningsvis klarar jag av att bo här framöver, haha. 
 
Igår var vi hos tant Monica för 8-månaderskontroll. Han fick MVG (släktar på sin mor uppenbarligen). Just nu väger min lilla pöjk 11 kilo och är 73,5 centimeter lång. Hans kurva börjar plana ut och detta beror troligen på att han börjat bli mer aktiv nu när han krälar och rusar runt i gåstolen dagarna i ända. Jag hoppas att han inte blir så mycket tyngre just nu för det blir bara jobbigare för min rygg att gå runt och bära honom när han har de stunderna. Så hans vikt får gärna plana ut nu =) 
 
Den lilla personen sover just nu förmiddag. Efter lunch tänkte jag att vi ska gå och hälsa på mormor och morfar som har flyttat till sin nya lägenhet! Vi har hjälp till att flytta både söndag och måndagkväll så nu är allt på plats! Mamma ville ha inredningshjälp och det ställer jag gärna upp på. Ikväll är det träning i vanlig ordning. Kroppen känns dock riktigt mör just nu. Jag suger verkligen på att vila. Konstaterar vi ännu en gång..

10 SAKER

 
en av mina graviditets-cravings..
 
5 saker jag inte äter/dricker..
 
» Tryffelsvamp! Bara lukten gör mig seriöst illamående!!!!!
 
» Ädelost! Fy fasiken alltså. Älskar många ostar men just ädelost går fet-bort..
 
» Whyskey & mörk öl. Alexanders favoriter ratar jag helt! 
 
» Salami. Äter gärna ölkorv på charkbrickan men INTE salami..
 
» Leverbiffar!! Mamma brukade äta detta minns jag......fy.......
 
5 saker jag gärna äter..
 
» Ostar! Har helt slutat äta godis och äter istället bara ostar på helgerna. 
 
» Vindruvor. Detta har hängt kvar sedan graviditeten, äter detta då och då. 
 
» Lohilo glass. Favvisen är Caramel chocolate swirl! 
 
» Makaronipudding. En rätt från barndomen som hänger kvar =) 
 
» Mörk choklad 86%. Älskar´t! ♥♥

BLANDADE KÄNSLOR

 
Efter att ha ammat i åtta månader börjar det vara dags att släppa taget. Ellian har börjat äta så mycket annat så min mjölk har sakta börjat sina & det är med blandade känslor kan jag lova er. Jag minns att jag satt här i soffan när Ellian var 2 veckor gammal och tänkte "hur ska jag orka amma i 6 månader?!?!". Detta var i den period jag var sjuk och senare blev inlagd på gyn. Efter detta har amningen varit något underbart och jag har verkligen ÄLSKAT att amma mitt barn. Jag känner mig så lyckligt lottad över att det blev så bra till slut. Det är ingen självklarhet. Känner mig priviligerad ♥ Men snart är det dags att sluta....
 
Bjuder på lite plus & minus..
 
+ Att slippa amningsinlägg och amningsbh. Efter att ha haft mjölk för att göda 2 bebisar känns det fantastiskt att slippa gå runt med trippla inlägg och ändå läka genom den så väldigt osexiga amningsbhn. 
 
+ Inte behöva tänka. Då jag har haft sprängfyllda bröst i 8 månader känns det så himla skönt att slippa oroa mig över detta. Jag kan fara på gymmet utan att måsta klämma på brösten i tid och otid för att kolla mjölk-statusen. Jag kan lämna hemmet utan att pumpa och se till att de inte är för fulla för att kunna träna. 
 
+ Troligtvis blir han mindre mammig när jag slutat amma. På så vis kan Alexander få ansvara mer över matningen när han är hemma. Jag behöver inte planera lika mycket utan kan lämna hemmet och jag behöver inte vara hemma innan "nästa matning". Skönt..
 
+ Det är kul att få äta tillsammans! För det är faktiskt väldigt mysigt. Att sitta vid matbordet hela familjen och äta tillsammans känns så..familjigt? Hehe. 
 
/
 
- Myset!! Både jag och Ellian älskar att sätta oss i soffan/ligga i sängen och amma. Det är något så speciellt med denna stund och jag kommer sakna den något så otroligt..
 
- Besvärligt på nätterna. Han har dock inte ätit på nätterna på ett tag nu men äter vid 06 och då ammar jag. Det känns besvärligt att gå upp och värma välling då man är så trött. Detta är såklart en sak man vänjer sig vid, men att dra fram bröstet känns helt klart lättare i denna stund..
 
- Mer planering krävs. Man måste packa med mat, smoothies, välling, gröt och allt i matväg. Tidgare har man alltid haft maten med sig överallt utan att packa. 
 
- Detta är kanske enda gången jag får amma. Det känns otroligt jobbigt att tänka på att "nu är det kanske sista gången jag ammar!". Det är ingen självklarhet att jag kan amma någonsin mer. & jag älskar verkligen att amma så det känns faktiskt väldigt jobbigt..