DAGEN

Godkväll bloggen!
 
Denna dag har mannen i huset jobbat hela dagen och kvällen så det har bara varit jag och lilleman. Vi trotsade blåsten och gick en långpromenad vid lunch (8 km). Sedan har vi tvättat, städat och lekt. Eller, jag har tvättat och städat och Ellian har lekt. Han tog en nap mellan 15-18 och sedan kom min mamma och syster. Jag for då till gymmet utan någon direkt plan. Det slutade med att jag bestämde mig för att bränna 500 kcal på snabbast möjliga tid, som en liten utmaning till mig själv. Oftast har jag ett mer genomtänkt mål när jag åker och tränar men idag fanns ingen inspiration. Har träningsvärk typ överallt och kan inte löpa just nu på grund av en ond höft. Så ett kort och jävligt intensivt pass på crossen blev det. 32 minuter. Yeah! 
 
Nattinatti! 
 
 
 
 

R U T I N E R

 
en morgon i september ♥
 
När man varit förälder ett halvår börjar saker och ting falla på plats. De första månaderna som nybliven mamma följde inget mönster utan kändes lite huller om buller, kaotiskt, ovisst och det fanns inga tydliga rutiner. I fem månader hade jag ingen stor koll på hur ofta Ellian sov eller åt. Jag ammade när helst han ville ha tissen och han sov oregelbundet under dagarna utan att jag registrerade hur länge eller hur ofta det skedde. Idag har vi aningen mer uppstyrda rutiner här hemma och jag tycker det har underlättat vardagen rejält. Nu har jag bättre koll på när han behöver äta och sova. Jag har lärt mig att se tidiga tecken på att han börjar bli trött och slipper på så vis en övertrött bebis. 
 
Rutiner! Något som både har underlättat men samtidigt gjort vår vardag lite mer komplicerad. Nu vet jag att Ellian måste få sova cirka 2 timmar över lunchen, i två intervaller. Han sover 45 minuter och är vaken ett tag innan han fortsätter sova ungefär lika länge. Därefter är det lek och bus på schemat. Denna tid infaller mellan 13.30-15.30 och då är han pigg och glad. Vid 15.30 liggammar jag honom i sängen och han somnar då och sover till 17.30 eller 18.00. Ibland samsover vi, men ibland försöker jag få lite hushållssysslor utförda. Han är sedan på strålande humör hela kvällen. 20.30 påbörjar vi nattningen, varesig han visar sig trött eller inte. Han somnar oftast vid 21.00. 
 
..Tidigare har jag nog tyckt att föräldrar varit lite extrema med att deras barn "måste sova nu" och kanske har jag himlat lite med ögonen när det varit "så himla viktigt att åka hem" när klockan slagit ett visst klockslag. Jag har nog tänkt att "men herregud..vad spelar en kväll för roll" och tyckt att de överdrivit rutinerna för deras barn. SKÄMS på mig!  Nu förstår jag hur viktiga rutinerna är och jag ber om ursäkt för hur jag tänkte kring detta tidigare. Här om kvällen blev vi kvar hos svärföräldrarna till 20.30 och Ellian blev övertrött, otroligt grinig och nattningen tog nästan 2 timmar. Alla andra kvällar har nattningen tagit max 10 minuter. 
 
Dessa rutiner medför att vi blir lite mer låsta som familj. Ellian ska somna i sin säng innan klockan 21.00 och han ska sova 2 timmar på lunchen och 2-3 timmar vid middagstid. Vi är såklart inte stenhårda på klockslagen och alla dagar kan omöjligt bli precis perfekta. Men om vi förhåller oss till detta så gott vi kan blir bebisen om ÄNNU gladare och nöjdare =) Så länge leva rutiner! 

T I S D A G

 
ägg-älskaren 
 
HEJ tisdag! Här sitter jag och pimplar kaffe i soffan medan lilleman ligger i gymmet. Om inte allt för länge är det hans tur att chilla och min tur att gymma. Ombytta roller där. Förhoppningsvis är han med på noterna om att jag ska få träna. Har bestämt mig för att försöka bli lite lättare i kroppen och då skulle det vara bra om jag fick till bra träning när jag väl är på gymmet. Men mest måste jag försöka styra upp kosten. 
 
Nu vill någon ha min uppmärksamhet så jag ska dyka ner på golvet och gosa lite ♥♥