VECKA TJUGOETT

» Igår gick vi in i vecka 21!
 
Vi är med andra ord halvvägs nu. Äntligen! Bebis är nu cirka 24 centimeter från huvud till fot och i slutet av veckan väger han cirka 360 g. För drygt en vecka sedan kände jag honom för första gången och de senaste dagarna har jag känt honom dagligen. Han är som mest livlig när jag ligger på rygg och vilar eller ska sova. Men i förrgår kände jag honom både när jag satt ner och stod upp, så nu är det liksom på riktigt ett litet liv där inne ♥ Det är den mest fantastiska känslan jag varit med om helt klart.
 
Mamman då? Hon har till och från haft sammandragningar och igårkväll var det rejält ont i magen. Somnade tillslut tack vare vetevärmaren. Det känns ungefär som en extrem mensvärk som även strålar ner mot ljumskarna. Inte allt speciellt bekvämt men det är tydligen ingen fara. Så länge han där inne mår bra så är jag lugn. Senadrag i vaderna kommer lite då och då & jissses vad ont det gör! När det händer skriker jag rätt ut och hinner tänka "hur fasen ska jag klara en förlossning?!".
 
Det känns som att magen växer i raketfart nu och tydligen börjar den växa mer och mer nu efter vecka 20. Den blir mer och mer i vägen och jag får anpassa min vardag och träning lite mer. Men jag är jätteglad över att fortfarande kunna träna på ungefär som vanligt. Tack för det kroppen! : )
 
 
 
» magen i 21 ( 20 + 1 ) «

MITT 2015

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Jag blev husägare. Jag plussade på ett graviditetstest. Hade min första riktiga semester. & säkert en himla massa andra saker. 

 

 

Genomdrev du någon stor förändring? Jag tog faktiskt tag i många saker detta år. Bland annat började jag gå i terapi tidigare i år och ångrar det inte en sekund idag. Vi flyttade ju också från vår fina lägenhet i centrum & köpte ett hus. Sedan kan väl graviditeten räknas till en stor förändring..om inte den största! ↓

 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Min vackra vän Lea fick en liten skatt i januari som fick namnet Elvin. Söt som socker och han kan vara lycklig över att ha en så fantastisk mamma! 

 

 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? Jag kommer nog aldrig glömma dagen som vi fick två streck på stickan. Det var på eftermiddagen den 9 september. Det var ett magiskt ögonblick ♥

 

 

Vilka länder besökte du? Oj, detta år har det faktiskt bara blivit en resa. Till Grekkland, Kreta, nu i september tillsammans med Alexander. Men jag får helt enkelt skylla på det nya livet i hus allt annat som hänt detta år. Vi har helt enkelt inte prioriterat resande, för första gången på många år. 

 

 

Bästa köpet? Det bästa stora köpet var såklart vårt hus. Sedan måste jag nog säga att mina spinningskor och min löparjacka från Craft var köp jag idag är riktigt nöjd med. & säkert också en massa andra småsaker. 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket! När jag fick jobberbjudandet, när vi plussade, när kontraktet på huset var skrivet, när jag spenderade tid med Linnea på gymmet och hemma, när jag fick överraskningar och presenter, haha! 

 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? En bebis i famnen istället för i magen såklart!!

 

Vad önskar du att du gjort mer? Rest. Men vi prioriterade helt enkelt annorlunda i år så det blev bara så. 

 

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för saker.

 

Favoritprogram på TV? OITNB. Såg inte så mycket på TV, men serier som denna såg jag på. 

 

Bästa boken du läste i år? "Playground" av Lars Kepler tror jag kammar hem förstaplatsen. Den lyssnade jag på under långa promenader nu i höst. 

 

 

Största musikaliska upptäckten? Detta år har varit rätt fattigt på den fronten tyvärr. Har mest lyssnat på Spotifys färdiga spellistor och topplistor, haha! 

 

Vad var din största framgång på jobbet 2015? I april slutade jag på mitt jobb som receptionist & fick min första fasta anställning. Dessutom på ett jobb som jag velat jobba på i flera år. Vilken framgång!

Största framgång på det privata planet? Det var nog att ta tag i vissa problem och söka professionell hjälp.

 

Största misstaget? Tror inte jag gjort något stort misstag. & om jag har det..så är det glömt nu ;) 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag tror faktiskt att jag var ledsnare i år än jag var under 2014. Livet blir inte alltid som man tänker sig. Men till sommaren och hösten i år kändes det lite lättare. 

 

Vad spenderade du mest pengar på? Husrenovering, inredning och mat. Haha. 

 

 

Något du önskade dig och fick? Ett plus på stickan ♥

 

Något du önskade dig och inte fick? Nej! 

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Helt ärligt? Har absolut inget minne av min födelsedag?! 

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En månadslön på 70.000 kr kanske? 

 

Vad fick dig att må bra? Alexander. Mina vänner. Hundarna & familjen ♥

 

 

Vem saknade du? Min vän Lea som inte bor här längre. 

 

Mest stolt över? Jag är nog stoltast över att jag och Alexander tog steget till att flytta till hus, trots allt. Vi trivdes så himla bra i lägenheten. På grund av vissa saker drog vi (jag) oss för att köpa hus men detta ångrar vi verkligen INTE idag. Sedan är jag stolt över att jag sprang ett halvmarathon den 25 april i år. Jag tog hjälp av en löpcoach och fann en stark kärkek till löpningen! 

 

 

Högsta önskan just nu? Att vår lilla pojke är frisk och mår bra! Och att han kommer ut i denna värld så också. Sedan önskar jag väl också att min kropp sammarbetar med mig resten av graviditeten. Samt att den efteråt fungerar som den brukat så jag kan få tillbaka min tidigare form ; ) 

 

» Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Förra året, alltså 2014, hade jag skrivit att jag skulle försöka hitta på mer aktiviteter utanför träningen nu under 2015. Komma ut lite i verkligheten och hitta på andra saker liksom. Det tycker jag att jag har lyckats med rätt bra faktiskt! Det har blivit mycket pyssel med hus och inredning bland annat. 

 

Mina tankar om 2016 kommer i ett annat inlägg : ) Det kommer minst sagt bli ett speciellt år ♥

24 DECEMBER, DEL 2

 
 HÄR hittar du Julafton 2015 del 1 :)
 
 
efter brunchen gick vi hem för att förbereda maten, huset & det yttre : )
 
 
såhär såg dukningen i vardagsrummet ut i det fina dagsljuset! 
 
 
jag och mitt hjärta ♥
 
 
familjerna okuperar soffan framför Kalle och hans vänner :)
 
 
julgodis och snacks på ett lite snett och vindt kakfat ; )
 
 
efter Kalle dukades mängder med julmat upp!
 
 
..& då menar jag MYCKET mat! 
 
 
sedan blev det julklappsutdelning & vi fick en massa fina saker! ♥